3D laserscanning

3D Laserscanning er en målemetode, som kan anvendes til at indsamle data i 3D for eksempel til brug ved indpasning og visualisering af nyt byggeri i forhold til eksisterende omgivelser samt til kontrol af diverse tekniske anlæg. Alle data fra laserscanningen lagres i en punktsky – det vil sige en samling af små datapunkter, der tilsammen er med til at danne en model i 3D.

3D laser scanning anvendes til fastlæggelse af diverse bygningsdetaljer såsom gesimser, tagrygge, vinduer, døre og så videre. Scanningen kan stå alene eller supplere traditionel opmåling og giver de projekterende arkitekter og ingeniører et mere detaljeret grundlag og dermed et bedre overblik.

Laserscanning kan også anvendes til sætnings- og deformationsmåling med mulighed for at sammenkøre data, der er indsamlet over en længere periode. 3D scanning kan også anvendes til almindelig dokumentation ved opbygning af vejanlæg.

LandSyd Landinspektører råder over noget af det mest moderne scanningsudstyr på markedet, som er i stand til at lagre helt op til en million punkter pr. sekund. Afhængig af opgaven, kan objektet scannes fra flere forskellige vinkler for herved at få et komplet billede af alle sider og fra alle vinkler.

Muligheden for at laserscanne bygninger og tekniske anlæg har eksisteret i mange år – men det er først inden for de seneste år, at programmer og computere har kunnet håndtere de store datamængder, der indsamles i forbindelse med scanningen. Dette betyder, at laserscanning i dag er et reelt alternativ til traditionel Opmåling eller et godt supplement, når der skal udarbejdes et projekteringsgrundlag.

LandSyd Landinspektører kan ud fra en 3D-punktsky udarbejde 2D-planer og opstalter eller eksportere hele punktskyen til de anerkendte platforme som CAD, Revit eller Microstation. LandSyd kan også levere scanningen som en 3D model, der kun indeholder linier/flader i stedet for en punktsky.

Se eksempel på 3D laserscanning: Laser scanning af Gesten skole

Udvalgte arbejdsområder

Udvalgte brancher

Brian Nordby

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7673 3236
  • 4082 0677
  • Esbjerg
Søren Persson

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7673 3234
  • 2218 0377
  • Esbjerg
811