Afsætning af hus, skel og specialopgaver

Afsætning af hus

LandSyd afsætter i gennemsnit 3-4 parcelhuse hver uge. I nogle tilfælde har vi først lavet en opmåling af grunden og en foreløbig afsætning til muldafrømning og sandpude-etablering. I andre tilfælde sætter vi byggeriet direkte på galger, som vi selv medbringer og opsætter eller som bygmesteren selv har opsat forinden vores entré på byggepladsen.

Ved afsætning af hus: Vi sørger for, at bygningen afsættes i den rigtige højde samt kontrollerer, at den fornødne afstand til naboskel er overholdt. I alle tilfælde kontrollerer vi byggetilladelsen, servitutter og afstande til skel, så du kan være sikker på, at byggeriet ligger det rigtige sted og er lovligt. I forbindelse med en bygningsafsætning kan vi udarbejde en landinspektørattest (IBS-attest), der dokumenterer afsætningens lovlighed i forhold til gældende lovgivning, byggelinier, tinglyste servitutter, byggetilladelse, lokalplaner m.m., hvilket bruges af mange realkreditinstitutioner i forbindelse med långivning.

Afsætning af skel

Ved afsætning af skel skal du tage kontakt til en landinspektør, da det kun er en landinspektør med beskikkelse, der kan afsætte skellet mellem to grunde.

Det er de samme regler for afsætning af skel som gør sig gældende for både små og store projekter. Derfor er det både private, virksomheder såvel for kommuner og andre myndigheder som får afsat skellet på deres ejendomme. Det er landinspektørens opgave at finde de rette oplysninger om skellenes beliggenhed der ligger for de pågældende grunde, og herefter afsætte af skellet mellem de to grunde.
Landinspektøren kan også sørge for at det nye afsætning af skel bliver registreret hos Geodatastyrelsen hvis parterne ønsker det.

Afsætning af større bygninger

LandSyd foretager alle former for afsætning af større byggerier. Vi afsætter modullinier, højder, bygningsdetaljer, og hvad der ellers måtte ønskes – ofte på hver etage i højere byggerier.

Derudover hjælper vi også vores kunder med etablering af kotefikspunkter og afsætning af 1M-mærker i et byggeri. Punkterne afsættes 1 meter over færdigt gulv og gerne med blyantstreg eller klistermærke på væg eller i dørhul. Alle fikspunkter kontrolleres med en uafhængig opmåling, da punkterne danner fælles reference for andre håndværkere på byggepladsen.

Hjælp vedrørende ekspropriation til private og det offentlige

LandSyd Landinspektører har stor erfaring med ekspropriation, og vi kan derfor tilbyde såvel offentlige myndigheder og private personer rådgivning vedrørende emnet både før og under processen.
Afsætning af veje og anden teknik
LandSyd har i tidens løb foretaget afsætninger af mange forskellige typer af tekniske installationer. Opgaverne strækker sig fra afsætning af master , veje, cykelstier til broer over åer, jernbaner og meget andet.

Læs også disse artikler fra FAQ'en

Garage i skel?

Må du bygge en garage i skel? Garager og carporte betragtes som sekundære bygninger.

Drivhus afstand til skel?

Skal dit drivhus være fritstående eller skal det integreres f.eks som et orangeri med tilknytning…

Bygningsreglement afstand til skel

I tilfælde af man har erhvervet sig en byggegrund eller ønsker, at lave en tilbygning…

Bygge i skel?

Må jeg bygge i skel? Er et af de spørgsmål, vi som landinspektør ofte bliver…

Afstand til skel - står træet for tæt ved naboen?

Afstand til skel - står træet for tæt ved naboen? Hvor ligger skellet? Står dit…
Afsætning af hus på byggegrund

Udvalgte brancher

Henrik Rønnest

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7332 3094
  • 2016 2475
  • Aabenraa
Mogens Lang Nielsen

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7610 4764
  • 2016 2465
  • Esbjerg
32