Droner giver det bedste billede at arbejde ud fra. Vi er certificerede droneoperatør

Landmåling kan i dag udføres på mange måder. Tidligere opstillede vi for eksempel en laserscanner og skannede løs – i dag monterer vi kameraer under droner og flyver derud af.

LandSyd Landinspektører råder over noget af det nyeste udstyr inden for droner på markedet. Det gør os i stand til på kvalificeret vis at indsamle data til præsentation eller dokumentation af en opgave.

En dronemåling kan med fordel anvendes til at skabe let og hurtigt overblik over et større areal i form af for eksempel en 3D-model, højdekurver, ortofotos, video eller bare enkeltbilleder.

LandSyd Landinspektører har Trafikstyrelsens godkendelse til at foretage flyvning med droner i erhvervsmæssigt regi i byområder.

Visualiseringer fra en drone

Ud fra en opmåling foretaget med droner danner vi en tredimensionel model med billeder af terrænet lagt ovenpå.

I denne model kan vi placere projekterede bygninger eller andre anlæg og dermed give dig en mulighed for dels at se projektet indpasset med virkeligheden i en interaktiv 3D-model, der kan drejes og ses fra alle vinkler. Vi kan også lave “flade” 2D stillbilleder fra udvalgte standpunkter.Se eksempler på denne teknologi på LandSyds Sketchfab eller Youtube kanal.

Brug en droneoperatør til opmåling af volumen

Det er oplagt at vælge droner til Opmåling af jord- og deponidepoter. Avanceret fotogrammetrisk software gør det muligt at genskabe for eksempel et jorddepot i 3D. Overflyves det samme område flere gange for eksempel med månedlige intervaller kan LandSyd Landinspektører levere en oversigt over jorddepoternes udvikling i volumen.

Et ortofoto fra en drone giver dugfriske billeder af et område i modsætning til de landsdækkende ortofotos, som allerede er forældet, før billederne er frigivet.

Ajourførte luftfoto

Ortofotos fra en drone giver et aktuelt og målfast billede af et givent område med en høj detaljeringsgrad, der kan anvendes i kombination med anden Opmåling for eksempel situationsplaner, kirkegårdskort og lignende.

Et ortofoto kan endvidere anvendes til dokumentation af de faktiske forhold i marken eller indgå som et baggrundsbillede i en 3D-visualisering til brug i planlægning.

Opmåling af højdemodeller

Droneteknologien åbner også nye muligheder for effektivisering af landbrugene. Et aktuelt billede af marken kan afsløre områder med lavere vækst, der i sidste ende giver et lavere udbytte.

En digital terrænmodel kan du med fordel anvende til at give et præcist billede af marken, så du kan optimere sprøjtning, gødskning og vanding af markarealet.

Læs mere om droneopmåling

Inspektionsopgaver

Vandløbs- og naturovervågningsprojekter kan dokumenteres med en video-optagelse i kombination med enkeltbilleder.

Inspektion af svært eller decideret utilgængelige steder, såsom tage, skorstene med videre vil på lignende måde kunne dokumenteres med en dronemåling.

Sætningsmåling med droner

Droner kan også anvendes til at dokumentere eventuelle sætninger i mellemstore og større landområder. LandSyd kan sammenligne data flere forskellige flyvninger og derved skabe et ordentlig beslutningsgrundlag, der anvendes videre i projektsammenhænge. Det kan også være rutinemæssig kontrol af jorddiger og/eller jordepoter.

Overvågning af byggepladser

LandSyd Landinspektører kan tilbyde periodevis overvågning af byggepladser.


Vil du høre mere om, hvilke opgaver vi kan løse for dig med droner, så kontakt os gerne.

Udvalgte brancher

Henrik Rønnest

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7332 3094
  • 2016 2475
  • Aabenraa
Mogens Lang Nielsen

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 7610 4764
  • 2016 2465
  • Esbjerg
32
Dronemåling – Opmåling af grusgrav